Yritys

Lähituotettua juhlapukeutumista

Matex Oy valmistaa laadukkaita kotimaisia solmioita vaativille ja aikaansa seuraaville kuluttajille. Tarjoamme korkealaatuisia ja yksilöllisiä solmioita joiden kuosit ja värit seuraavat kansainvälisiä trendejä, unohtamatta pohjoismaalaisia makutottumuksia. Laadukkaat materiaalit hankimme pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneiltamme Euroopasta.

Laadukkaat uniikkituotteet

Matex solmio on tullut monelle kuluttajalle tutuksi kotimaisuuden, korkean laadun ja yksilöllisten solmioiden kautta. Mallistomme muuttuu ja uudistuu koko ajan. Valmistamme yhdestä kankaasta vain 40 solmiota. Laatua valvomme koko solmion valmistusprosessin ajan, leikkuusta pakkaukseen.

 

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Matex Oy:lle avainlippu alkuperämerkin. Avainlippu on tutkitusti suomalaisen tuotteen ja palvelun tunnus. Se kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa. Avainlippu on rekisteröity ja valvottu alkuperämerkki.

Historia

Matti Nurmi perusti yhdessä äitinsä kanssa solmioita valmistavan Matex Oy:n vuonna 1955. Alussa kaikki solmiot tehtiin käsityönä, mutta vähitellen hankittiin ompelukoneita ja erikoiskoneita ja toiminta muuttui tehdasmaiseksi. Asiakkaaksi saatiin kaikki alan johtavat erikoisliikkeet ja Turusta hankittiin myös oma myymälä, Solmiobaari Matti Nurmi. Toiminta oli kannattavaa ja omistajat harkitsivat toiminnan laajentamista muuhun vaatetuspuoleen sekä oman teollisuuskiinteistön rakentamista. Laajentuminen vaateteollisuuteen kuitenkin jäi Matti Nurmen hankkiessa omistukseensa muita yrityksiä, kuten teollisuuden ja korjaamoalan tarpeisiin keskittynyt teknisen alan tukku- ja vähittäismyyntiliike Koneboss Oy sekä kansainvälisesti tunnettujen kellomerkkien jalometallien maahantuojan Oy Perkko, jonka valikoimista löytyy myös Sharp ja Samsung toimistotekniikkaa. Nurmi-Yhtiöistä tuli näin monitoimialainen yritysryhmä.